вівторок, 22 листопада 2016 р.

Герої не вмирають

     Сьогодні 21 листопада 2016 року в Україні відзначається День Гідності та Свободи. У ЗОШ І-ІІІ ст. №5 було проведено ряд заходів.
        На уроках  Гідності класними керівниками були  відтворені події 21 листопада 2013 року . Учні стали свідками спогадів майданівців , які проклали шлях до свободи під кулями снайперів, вибухопакетами, коктейлями молотова. Саме на Майдані відродилася українська нація- Гімн, набув нового звучання, а мова досягла всіх куточків світу. 
   Депутати  Переяслав- Хмельницької міської ради Сиворко Сергій Михайлович  та Закірко Наталія  Володимирівна, які були запрошені на урок Гідності у 8 клас , розповіли учням про те , як умирали невинні, беззбройні люди: юнаки, дівчата, чоловіки. Учні відчули глибину трагедії, яка торкнулася всього світу і болю, який випав на долю українських родин.
 Не було байдужих і серед учнів 5-7 класів, де кожна дитина пережила , передивляючись фрагменти відеоматеріалів  « 21 листопада 2013 року»,весь жах того часу , адже країна втратила найдорожче – своїх синів і дочок.
   Учні старшої школи  на уроці « Вони боролись за майбутнє» переглянули хроніку подій Революцію Гідності  і  підняли питання « Чому за своє прагнення свободи  та європейські настрої українці заплатили своїм життям?». Під час уроків  лунали вірші  та пісні про Україну , про Крути.
         Для учнів 7-11 класів було організовано демонстрацію відеофільму «Зима, що нас змінила. Ч. 1 «Небесна сотня»» виробництва телеканалу «1+1».Це перший фільм про"Небесну сотню" з циклу документальних фільмів .Учні ознайомилися з історією про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо скільки людей насправді входить до небесної сотні ... Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав безвісті, чи був замордований з самого початку Євромайдану. Про них згадуватимуть очевидці тих подій, їхні учасники, та родичі загиблих. 
         Після перегляду фільму кращі учні школи вшанували пам'ять загиблих героїв, поклавши квіти до меморіальної дошки випускника школи Романа Гриценка  та до пам'ятного хреста героям «Небесної сотні» на Привокзальній площі.